دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه همراه مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید است، گفت: روحانیت اجازه نمی دهد انقلاب بی پناه بماند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، امروز یکشنبه در اجلاسیه اساتید سطح یک مدارس علمیه استان قم که در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به جایگاه علم و عالم تصریح کرد: به فرموده امام علی(ع) علم، دل ها را از نادانی می رهاند و موجب روشنایی چشم ها و توان بخشیدن بدن در مقابل ضعف هاست.

وی در ادامه با اشاره به بایسته های اساتید حوزه، خاطرنشان کرد: برای پیشرفت و رشد حوزه علمیه باید استعدادهای طلاب کشف و شناسایی شود؛ اگراستعدادهای طلبه ها در سال های اول کشف شود، می توان در جهت رشد آن تلاش کرد.

لزوم شناسایی استعدادها

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: کشف استعدادها و به کارگیری آنها در جهت رشد و ترقی حوزه، یکی از وظایف اساتید حوزه علمیه است.

عضو شورای عالی حوزه با تاکید بر این که ما تنها مسئول صرف و نحو و منطق و فقه طلاب نیستیم، گفت: استاد در گام اول، سازندگی متعلم را بر عهده دارد، نباید این گونه باشد که استاد تنها به تدریس بپردازد؛ من معتقدم استاد مثل باغبانی می ماند که باید یک نهال را بکارد و آرام آرام آن را پرورش دهد تا به درختی پرثمر تبدیل شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به این که همکاری جدی استاد با مدیران و دست اندرکاران مدارس علمیه بسیار مهم است، ابراز داشت: استاد هم مربی و هم معلم است و هم جنبه سازندگی دارد.

پرهیز از سیاست زدگی

مدیر حوزه های علمیه با بیان این که در تراز تقویت علمی و اخلاقی، تقویت مسایل سیاسی، نه سیاست بازی نیز مهم است، گفت: متاسفانه گاهی مسایل سیاسی دامن گیر طلبه ها می شود و تحت تاثیر طراحی دیگران قرار می گیرند.

آیت الله حسینی بوشهری با تاکید بر این که حوزه علمیه امروز همراه مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید است، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه برای هر نقش آفرینی که مورد نظر باشد، پای کار است؛ به طوری که در بحث بیداری اسلامی و انتخابات ورود دارد.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: روحانیت اجازه نمی دهد، «انقلاب» بی پناه بماند و طلاب و روحانیون مردم را برای حضور گسترده در صحنه تشویق می کنند.

واکسینه کردن طلاب جوان در مقابل شبهات

مدیر حوزه های علمیه همچنین با تاکید بر این که مطالبات جامعه نسبت به گذشته بیشتر شده است، تاکید کرد: حوزه علمیه، حوزه 5 یا 10 سال گذشته نیست؛ گاهی طلبه های جوان در مقابل شبهات بی پناه هستند، برای واکسینه کردن طلاب جوان حوزه باید برنامه ریزی و تلاش کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری با انتقاد از حجم وتعداد دروس حوزوی گفت: این مشکل، حالت حوزوی بودن دانش را از طلاب می گیرد، اگر وقت طلبه ها را منحصر در درس ها کنیم، نباید انتظار مباحثه داشته باشیم.

عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: طلبه ای که روزی 4 درس را فرا می گیرد، فرصت مباحثه کمتری خواهد داشت، الحمدلله با برنامه ریزی های صورت گرفته محدوده های درسی تفاوت پیدا کرد و در  مکاسب و کفایه و رسائل این تدبیر اجراء شد.

مباحثه از مباحث کلیدی حوزه است

مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: مباحثه یکی از مباحث کلیدی حوزه است، اما متاسفانه کم فروغ است، باید ساعت هایی به مباحثه اختصاص پیدا کند.

امام جمعه قم تاکید کرد: طلبه هایی که توان تدریس دارند، باید زمینه تدریس آنان در مدارس فراهم شود؛ البته طرحی در دست اجرا داریم که با ایجاد فضای مناسب تر، تعداد بیشتری از اساتید در مدارس علمیه تدریس کنند.

وی تصریح کرد: حوزه علمیه نیاز به طلبه توانمند و عالم دارد، این که برخی به فکر جذب در برخی نهادها هستند با اساس طلبگی همخوانی ندارد.

تصویب آموزش زبان عربی

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به تصویب طرح آموزش زبان عربی از سوی شورای عالی حوزه گفت: آشنایی و تسلط طلاب به زبان عربی یکی از ضرورت هاست.

عضو خبرگان رهبری همچنین تاکید کرد: هم مدیریت و هم شورای عالی حوزه های علمیه، نسبت به فرمایشات مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید پیگیر هستند.

مدیر حوزه های علمیه در پایان با اشاره به لزوم احیای موقوفات حوزوی، یادآور شد: با انجام سفرهای استانی، جلسات متعددی راجع به احیای موقوفات حوزوی برگزار شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha